Riemujuhlamme 2.- 3.6.2006

Me ”seuraavan sukupolven” riemuylioppilaat vietimme 50-vuotisjuhlaamme samalla tavoin kuin vuoden 1955 kollegat: ensin koululla nauttien koulumme vieraanvaraisuudesta, jolloin rehtorit esittelivät koulua, jossa monet eivät olleet käyneet puoleen vuosisataan, ja he kertoivat lisäksi nykyopetuksesta. Meitä oli kaikkiaan 30 henkeä (A+B-luokilta) juhlimassa. Totesimme suruksemme, että jo 15 koulutoveriamme on joukosta poissa. Kun tämän koulukierroksen jälkeen vietimme keskenämme luokkakokousta niin muistelimme heitä ja kouluaikaamme. Muisteloita elävöitettiin digitaalisella valokuvakavalkadilla, joka perustui osin tämän kotisivun kuvamateriaaliin. Juttu lensi ja kuohuviini virtasi (poikkeusluvalla!) – oli hauskaa. Päivän päätteeksi kävimme laskemassa kukkatervehdyksen Munkan sankaripatsaalle ja jatkoimme sitten Fiskikselle muistelemaan iloisesti lisää. Illan kuluessa päätimme, että seuraavan kerran kokoonnumme jo viiden (5) vuoden kuluttua, sillä 50 vuoden kokoontumisväli todettiin näillä aamuilla turhan pitkäksi!

Kesäkuun 3. päivänä koululla vietettiin virallista lakkiaisjuhlaa ja 125 uutta ylioppilasta sai vitivalkoiset lakkinsa. Juhlineita luokkalaisiamme tässä juhlassa edusti 10 hengen delegaatio ”keltahattuisia”. Ekonomi Pertti Seeve esitti joukkomme puolesta tervehdyksen ja onnittelut kevään uusille ylioppilaille.
Virallisen riemuluokkakokouksen saimme pitää vanhan, rakkaan koulumme pienemmässä auditori-ossa. Katsoimme laaja-kankaalta CD-levylle poltettuja kuvia kansa-kouluvuosistamme alkaen. Monet hauskat muistot pullahtivat esiin ja juttu luisti. Muutamat eivät tosin aina tunnista-neet kuvista itseään, mutta luokkatoverit palauttivat nämä muisti-häiriöiset (?) pian ruotuun..! Lähes 3 tuntia kului kuin siivillä … ja sitten lähdimme kä-vellen sankarihaudoille.
Kuvassa vasemmalta Tero Kangas, Sirkka Stephens (Seppälä), Anneli Heinonen-Kuukka ja Ulla Virkkunen (Emaus) – takana Juhani Tuomarla ja Ilkka Salomaa. Mikäpä oli hymyillessä kun aurinko helli ja kevätkesä oli heleimmillään.
Vasemmalta Erkki Airaksinen, Marjatta Mattson (Karapää), Risto Ruukki (yo-lakki kadonnut maailman myrskyissä?), Kari Arkiomaa, Anja Savolainen (Kivikoski), Juhani Kinnari ja Heikki Mäntylä.
Vasemmalta Asko Sivula, Pirjo Palmu, Kerkko Hakulinen, Marja Heikinheimo, Jorma Hintikka ja Paavo Suhonen. Kuvaan ei jostakin syystä ehtinyt  Anna-Kaarina Falck (Ruutu) mutta kyllä hän mukana oli?
  Vasemmalta Ilkka Arkiomaa, Eeva-Liisa Kollmansberger (Sorvari), Eero Heliö, Risto-Matti Kauhanen ja Marjatta Ypyä-Silvennoinen. Tässäkin kuvassa olisi ollut tilaa Anneli Saukkoselle (Komulainen), mutta hän livisti jonnekin eikä päässyt tähän kuvaan?
Muutamat A-luokan herrat dipl.-insinöörit halusivat ihan omaan kuvaan ikuistaakseen tupsulakkisuutensa! Vasemmalta Juhani Tuomarla, Ilkka Salomaa, Paavo Suhonen ja Jorma Hintikka.
Kuvaustilanteessa syntyi erilaisia rykelmiä – tässä uudelleen Paavo Suhonen, Jorma Hintikka (rahaston- hoitajan virkasalkku tiukasti kädessään), Pertti Seeve (juhlatoimikunnan puh.joht), Eero Heliö, Eila Sillanpää (Valjakka) ja Ulla Virkkunen (Emaus).
Koristeomenapuut pullistelevat valkeita ja punaisia kukkiaan – eipä ollut koulun pihalla tällaista kukkaloistoa 50 vuotta sitten?! Onneksi edes nyt!
Kukkatervehdystä Munkkiniemen sankarihautausmaalle laskemassa Eila Sillanpää ja Jorma Hintikka; taustalla Erkki Airaksinen, Asko Sivula, Heikki Mäntylä ja Anja Savolainen.
Runsas puolikas juhlivasta joukostamme panoraamakuvassamme ryhmittyneenä sankaripatsaan ääreen.
…tässä se toinen puolikas eli näihin kuviin olemme saaneet kokoon melkein kaikki juhlineet ”ei-enää-niin-nuoret ylioppilaat” eli aidosti keltahattuiset.
Aivan upea, lämmin, aurinkoinen sää sekä ihastuttava Fiskiksen puisto houkuttelivat juhlijoita pihalle pienille alkudrinkeille. Pöydän ympärillä vasemmalta: Pertti Seeve, Ulla Virkkunen, Erkki Airaksinen, Ilkka Salomaa ja Heikki Mäntylä.
Kun illalliskynttilät jo olivat palaneet lähes loppuun ja yo-lakit hiostivat liikaa... Juhani Tuomarla, Ilkka Salomaa ja Anneli Saukkonen (Komulainen) seesteisissä tunnelmissa.
Tyylikkään illallisen nautimme Fiskiksen Katariina-kabinetissa, mutta illan tässä vaiheessa oli tunnelma jo niin korkealla ja lämmin, että paljon kokeneet ja nähneet yo-lakit oli pakko ottaa pois päästä muissakin pöydissä – lakit kelpasi-vat sentään vielä pöytäkoristeiksi!